Wednesday, March 11, 2009

2009-03-11 Idefix' favoritlek

Idefix har en lek som vi ska leka minst en gång per dag. En slags apport-lek där han ska hämta en mus. Så här går den till:

1. Jag tar upp musen och Idefix skriker


2. Jag kastar upp musen i klösträdet och Idefix hoppar efter. Två skutt brukar han ta för att komma upp.


(inte alltid den smidigaste stilen haha )


3. Grabbar tag i musen


4. Placerar musen rätt i munnen för att komma igenom..


... trappsteget


5. Så går han ner för trappen, lägger musen framför matte och tittar stolt upp för att få en klapp på huvudet medan matte säger "duuuuktig"


Så gör vi om det ca 5-10 gånger. Rooligt tycker Idefix!
Har era kissar någon favoritlek?

5 comments:

Anonymous said...

Göstas favoritlek är väldigt lik. Han gillar bollar (4cm), han har flera 'pingisbollar' som han gillar att slå runder, dom studsar så bra och låter så roligt. Men hans favoritlek är faktiskt apport! En del av hans bollar är lite mjukare, som väldigt fast skumgummi ungefär, så att han kan bita tag i dom. Han kommer med bollen, släpper den i knät eller i handen. Jag eller husse kastar iväg den, den ska gärna studsa i en vägg eller två, han far efter som en galning och kommer tillbaka med bollen. Denna lek fungerar lika bra med en plastad ståltråd, en sån' som håller ihop sladdar ni vet, eller brödpåsen. Han kan bli riktigt anfådd och stå och flåsa länge efteråt, inte trött bara flåsig, gör dina katter det också?

Mia said...

Haha, så gör Stampe också med sin skrammelmus. Inte så ofta men nån gång i veckan. Och då gäller bara skrammelmusen. De blir inte andfådda. Men har läst om katter som blir, vissa tom flåsar med öppen mun. Vet inte vad det beror på men då får man ta en paus och sen leka vidare efter ett tag. Om du är orolig så be veterinären att lyssna på hjärtat nästa gång du är där för vaccination eller liknande. Säkert ingen fara, jag är sån hönsmamma haha, men kan ju vara skönt att iaf få bekräftat att allt är bra. Springer han som en tok, så är det ju rätt naturligt att han andas fortare.

KARLAVAGNEN said...

Nisse leker med plastspännband, tomma papperskassar, halm-julgransdekoration samt spiraler. Dessa kan han jaga. Roligast är det om jag skjutsar iväg dem för honom.

Ibland får han lite godis och då ska jag lägga det på olika ställen (samma ställen varje gång) och sedan springer han efter och letar upp det.

Andra rutiner/ideer som han har är att han börjar natten med att sova vid mina fötter alt. knäveck. Någon gång under natten kommer den en kurrande kelsjuk katt smygande och ska ligga på eller vid högra armen. Där ligger han sedan och sover tills det blir morgon. När jag duschat klart så kommer han in och jamar högljutt. Då ska jag gå ur duschen så han kan gå in och titta på vattendropparna som rullar ner för de räfflade (!) kaklade väggarna. Eller fel (ny sort) sorts sand i lådan: han sitter utanför och krafsar med en tass.

Å så måste han gå på lådan efter cirka 20 minuters bilkörning.

Mia said...

Hahaha, Nissepisse! <3

Anonymous said...

Haha! Vi har också en sån mjukis-mus som katterna älskar, från IKEA! Musse gillar också att apportera, haha, fast helst en folieboll! Annars är ju laserpekaren väldigt rolig :)