Friday, October 03, 2008

2008-10-03 Det finns inget dåligt väder...

Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder, brukar det heta. Precis så tyckte mina kissar idag, kläderna var MYCKET dåliga..

"Fy, vad taskigt! Ok om det är kallt, men vi VÄGRAR gå ut så här!"


Stella fick ha på sig Elvis-klänningen


"Jag skiter väl i Elvis!"


Idefix fick ha på sig den stickade luvtröjan


Jag tror han tyckte den var ganska fin ändå för han gick faktiskt ut med den ändå


Men den var lite stor på honom och hängde nästan ner i marken...


... och halkade av när han gick omkring


Han fick istället ha på sig polotröjan, men den var för liten


"Den sitter ju som korvskinn upp i armhålan"


"Men herregud så han ser ut!"
.
"Jo, men då kan jag gå ut"
.
"Men jag ska nog inte gå längre än så här.."


".. tänk om grannarna ser"


Sötnosarna skakar av kylan när de är ute nu så de får allt lära sig att ha på sig kläder.. Kanske dags att köpa eller sy nya så de iaf slipper skämmas ;-)

7 comments:

Hanna said...

Vart köper du dessa??
Eller vad syr du efter för mönster?

Den blå stickade polotröjan var jättesöt! :)

Tina said...

Cute! Trivs dom i sina kläder, tror minsann mina hade blivit fullständigt vansinniga=)

Cornelias Cottage said...

Haahha..första gången jag såg kattkläder! Verkligen söta, även om jag aldrig sett en katt frysa!

Emma said...

I motsats till vad Stella själv anser så tycker jag att hon passar i klänningen med Elvis stuk. Och hade bara polon varit lite större hade den varit perfekt pojkig till Idefix. Men fick inte du den rosa luvtröjan till Stampe i födelsedagspresent en gång, jag har för mig att han älskade den.
Jag gillar egentligen inte kläder på djur, men finns det en bra anledning, som att dom fryser så är det ju befogat, och då kan dom lika väl vara snygga också. Som dina misar.

Mia said...

Hanna - Jag har köpt den blåa polotröjan på en djuraffär. Det är en hundtröja eg men vad spelar det för roll ;) Den rosa stickade tröjan har min syster gjort, och Elvisklänningen har jag sytt. Båda på fri hand. Inte så svårt, bara mäta katten och sy och sen klippa hål för benen.

Tina - Nä jag kan inte alls påstå att de trivs i sina kläder.. än. Men de vänjer sig. De har haft på sig dom 3 ggr nu och det går bättre och bättre. Ibörjan satt de bara still och vägrade röra på sig hahaha. Precis som att de inte gillade selen ibörjan, men den går jättebra att ha på sig nu.

CC - Hehe ja inte är det ofta man ser katter med kläder. Ofta är det katter med lite eller ingen päls som brukar ha det när det börjar bli kallt, men det är ju inte ofta man ser dom raserna ute heller. Burman har väldigt tunn päls utan underull ("vanlig" kattpäls har över- och underull) så de fryser om det är höst/vinterväder. De vill så gärna ut men de sitter och skakar på altanen (då var det 5 grader). Sist började Stella nysa och jag vill ju inte att de ska bli förkylda. Så jag ska lära dom att ha på sig kläderna så de kan få komma ut året runt.. om de vill.

Emma - Ska hälsa Stella det ;) Polon är rätt fin och väldigt varm, synd att den inte är större/längre. Och du har rätt i att den rosa var en present till Stampe :) Kvällen innan dessa bilder gick han ut lite med den tröjan faktiskt. Har dock inga bilder ;)

Gunilla said...

Helt underbara charmiga bilder som vanligt! Vad kul att du är så duktig på att uppdatera bloggen. :)

Linda said...

hahaha, sötaste på länge!