Friday, September 19, 2008

2008-09-20 Det börjar bli kyligt..

Det börjar bli kyligt ute och även inomhus. Det märks då det blir lite trångt i soffan


Jag har tagit fram gosiga lammskinnet som är nytt för i år och katterna älskar den. Speciellt Stampe! Han sover på den flera timmar varje dag, sällan ensam.

8 comments:

Kraxarna said...

Dina bilder är helt ljuvliga! Jag ska köpa en digital systemkamera snart. Men för mig lutar det åt en Canon (har för mig att du har Nikon). Jag får aldrig riktigt någon klarhet i varför vissa vilt förespråkar den ena halvan och de andra gör tvärtom.
Men dina bilder är jättebra! (och det beror givetvis på fotografen :D )

KARLAVAGNEN said...

Tack! Jag har precis köpt en sk vetbed samt en sån där ful hängmatta att hänga på elementet. Så skönt att läsa att ni också rustar för höstrugg.


Krax: Kan varmt rekommendera Canon 450D!

Mia said...

Kraxarna - Tack snälla du! Jag har Canon, en äldre modell som heter 350D. Men en viktig sak att veta när man köper en digital systemkamera är att det är objektivet som gör bilderna - inte direkt kameran. Så jag rekomenderar att köpa bara kamerahuset och köpa till ett objektiv, istället för att köpa hela kittet. Kitobjektivet som följer med är oftast väldigt dåligt och man kan knappt fota på kvällen utan blixt - och det är det som "är" målet: att kunna fota utan blixt. Eller så köper du hela kittet och köper till ett extra objektiv. Canon 50mm f1.8 är superbra och prisvärt och blir jätteskarpt, även på kvällen med en liten lampa. Kostar bara 1000:-

Dessa bilder till detta inlägg har jag dock fotat med en vanlig kompaktkamera IXUS 960IS.

Mia said...

Karlavagnen - elementsäng skulle mina kissar också uppskatta! Men vi har inte ett endaste element här hemma så det funkar inte. Då får det blir ett knä eller ett lammskinn istället :)

Canon 450D rekomenderar jag också! Om du ska gå ner en modell eller köpa begagnat så rekomenderar jag starkt att INTE köpa en 400D, för den är väldigt slö efter att du tagit en bild. Du kan lixom inte släng aiväg en bild lika snabbt med den. Välj hellre en 350D i så fall. Men 450D är ju nyast och har fler funktioner.

KARLAVAGNEN said...

Jag suger åt mig råden jag med. Använder en av mina gamla linser till min traditionella systemkamera som också den är en Canon och det är KANON!

Har pga omständigheter inte riktigt engagerat mig i alla finesser ännu men snart så ska jag kolla igenom instruktionboken.

Anonymous said...

Stampe ser verkligen ut som en blåpadda på den översta bilden. Kanske han är en av de ytterst FÅ hankatter som är paddor? Stampe upphör aldrig att förvåna.. guldklimpen!/Linda

Mia said...

Hehe ja hans päls skiftar verkligen i olika lila/beige färger. Tror det är glansen i pälsen som gör det. Han är INTE padda iaf. Men skulle vara coolt om det var så :P

Anonymous said...

så otroligt söta :)