Sunday, March 09, 2008

2008-03-08 Fem bebisar födda!!!

Dag 64

Stella började bete sig lite oroligt vid 23 på fredagskvällen. Jag förstod att något var på G. Men vi somnade tätt tillsammans i sängen. Jag vaknade vid 10 på lördagen och märkte att hon fortfarande var lite orolig och gick runt och pep.. Hon hoppade in och ut ur bolådan massor. Det ryckte lite i pälsen.. Hon förde långa dialoger med Stampe också..

Vid 10.30 satte
hon sig i bolådan och väntade... bara satt, tittade på mig och kurrade och småpratade.






Vid 11.00
la hon sig i bolådan och kisade mot mig och spann. Tänk - hon la sig i bolådan!


kl. 12:12 Stella ligger i lådan, flämtar å trycker med bakbenen. Jag ringer min uppfödare och säger att hon är har börjat. Hon slänger sig i bilen till mig.

12:34 Stora krystningar, blod å det händer saker där bak!!!

12.55 kom en liten bebis!!!! Moderkakan kom ut också men stella vill inte äta upp den. Stella ligger och tittar på bebisen men har bara slickat lite på den. Hon tycker den är lite läskig.

13.10
bebisen ligger bredvid stella och hon rör inte en fena. Spinner ibland bara. Ungen rör på sig och ligger på värmedynan!! Snart är uppfödaren här!

13.13 Min syster anländer och stella krystar igen och börjar spinna! Stampe försökte vi låsa in i badrummet men han skrek som en gris så nu får han vara med och sitta och titta

13.14 Uppfödaren anländer och vi avnavlar den första ungen då Stella inte vill göra det själv. Hon har dock slickat lite på moderkakan.

13.17
Oj vad hon trycker! Nu kommer en till!

13.18 Halva blåsan är ute!

13.19
nu kom en till! Det ser ut som en lila!!!???? Va, det skulle ju bara bli bruna o blåa???

13.21
moderkakan är kvar i stella. Stampe sitter och tittar på fortfarande. Stella verkar må bra och lugn. Kattunge nr 2 är mkt piggare än den första som är ganska slö. Min uppfödare sitter och ruggar nr 1 för att försöka få den piggare!

13.30
stellla vill inte vara med längre och har krypit under värmedynan. Stella pratar med bebis nr 2 då den piper SÅ GULLIGT!! "hej hej till värden bebbo".Stella skriker ingenting, är helt tyst när hon krystar. Bebbo nr 2 piper himla mycket och nr1 är tyst och lugn men bajsar hela tiden! Husse får sprimnga o slänga moderkakor

13.38 nr 3 är ute. Det går verkligen fort då de tittar fram. Skvalp säger det bara. Nr3 är en hona, vi tror att det är en blå hona.

13.42
Lilla familjen ligger under värmedynan. Stampe sitter på armstödet på soffan och tittar ner i bolådan. Då någon av bebisarna piper så hoppar Stampe ner och ska titta så att allt står rätt till och pussa o snusa på bebisarna.

13.46
stella äter inte någon av moderkakorna och är väldigt trött. Vi blandar äggula med lite grädde i. Nu tar Stella i för fulla muggar igen. En till bebbo är på väg ut! Stella är så himla fin och duktig!

13.48
Lite synd att hon vill ligga under värmedynan så man inte riktigt ser vad som händer. Stempe blir nyfiken igen och kryper allt närmare. Lilla nr2 (den lila) är så liten och pigg skrutten! Nu rör sig alla som små larver under värmedynan

14.01
Nummer 4 är på väg ut nu. De andra tre kattungarna vill krypa tillbaka in i rumpan på stella, de strävar liksom "bakåt" hela tiden

14.08 N
ummer 4 sitter fast i stella. Den kommer med bakbenen först. Nu sitter huvudet kvar. Stackars stella verkligen tokkämpar med att få ut ungen! Hon är så underbart vacker och duktig och bra och underbar!! Straxt efter skvalpade den ut!! Lite medtagen. EN blå hona och lite mindre än nr 3.

14.22
En sammanfattning
1. Brun hane 83 gram
2. Lila/choklad hane 76 gram
3. Blå tjej 81 gram
4. Blå tjej 87 gram

Stella blir orolig och piper då vi tar bort bebbarna och ska väga dom! Bra att hon bryr sig Smajl
Nu ska vi måla en liten vacker nagellackstopp på svansen på nr 4 så vi vet vem som är vem.
Nu börjar hon få värkar igen

14.34 De första bilderna publiceras på nätet
Här börjar det! Ettan tog lång tid att klämma ut


Puss på dig min förstfödda!


Slibbig och mysig på värmedynan


Tutte!!!


Stampe är en ansvarsfull extrapappa! Här är nummer två


Trean är redan ett modetroll med tuppkam (sååå söt!!)


Tre ungar o mamsen


Fyran med tillbehör winking


14.38
nu kom det ut vatten ur stella. Kanske fosterblåsan gick sönder.. Stella ligger nu och kramar sina 4 bebisar. Kryster inte utan verkar vara väldigt trött nu. Vi försöker få i henne äggula och grädde igen så hon ska orka pressa ut den sista (?)

14.46
stella fortsätter att krysta. Fosterblåsan verkar vara hel iaf. Oj stackars stella va hon tar i

14.48
Å nej, det är rumpan först ut ige. Nu hänger den halvvägs. TUR att stellas kära uppfödare är här och är lugn och bra och duktig så att vi kan känna oss lite trygga! Stella vill somna med bebisen halvvägs ute Sad KOM IGEN NU STELLIS!

14.49 kom nummer fem! Blå igen, en till tjej!! Tillslut kom den ut!! och den LEVER Very Happy Moderkakan är fortfarande inne i stella. Stella har riktigt mycket mjölk i tuttarna nu.

Femman vägde 84 gram! Hon är en riktigt stark en. Denna bild är tagen direkt efter hon kom ut och moderkakan fortfarande är inne i stella.
"kolla här, jag kan stå på två ben"






Dom tuttar inte än, men letar efter spenarna.

15:10 Förmodligen är det något kvar i Stella, hon fortsätter krysta!

15:15 Ett litet foster ungefär lika stort som ett ekollon kommer ut, som har stannat av tidigt i fosterutvecklingen. Men vi (överläkaren, läkaren, barnmorskan, webmastern och kaffekokaren ) tror fortfarande att det är nånting kvar där inne!

15:30 Stella e supertrött, vi har gett henne lite laktosfri grädde och äggula, supermysiga små mini-piip hörs ur lådan då & då, tror småknoddarna är hungriga, men Stella är för trött och är fortfarande mitt uppe i förlossnings-stadiet, så hon har inte riktigt tid med att laga mat till bebbarna just nu, så de får nöja sig med att ligga å gosa ihop sig hos mamma

16.09
nu har stella somnat och tre bebbar är uppkopplade på tuttarna. De andra två letar tutte. SÅ mysigt och harmoniskt! De är så fantastiskt söta de små liven. Ser ut som små tigrar med sina stora nospuffar Very Happy Nu ska uppfödaren snart åka för hon ska gå på SPA. Vi sa att vi säkert klarar det själva nu (även om det känns läskigt). Hoppas att den sista (om det nu finns en sista) kommer ut av sig själv. De känns lite hårt i magen, men det kan ju vara livmodern också

17.10
Nu kom det ut en till moderkaka. Den såg ut som lilla fostrets moderkaka (lite torr och avlång, inte som de andra). Kanske den moderkakan kanske hör till en bebis som absorberats..?

17.52 Stella vill inte riktigt lägga upp magen utan kurar ihop sig lite och lägger sig PÅ bebisarna.. Men de kämpar och kämpar för att hitta tuttar. Stella är heeelt slut.


Stampe sitter och tittar på utanför bolådan.


19:14 Stella ligger i bolådan och spinner så det dååånar. Stampe har precis vågat sig in en sväng å han satt å tittade fascinerat på de små liven, men han e lite försiktig å blyg ännu. Stella hade dock inget emot hans besök, han är ju ändå plastpappa lixom. Ungarna blir tvättade å de piper, tjivas å härjar runt i jakten på spenar, och Stella verkar nöjd!

20.53
Liten uppdatering på vikterna på de små liven!

Invägning 2, kl. 20:04 (de vägdes i samband med födseln kl. 14:20)

Unge1, Brun kille: 82 gram (-1 gram)
Unge 2, Lila kille: 76 gram (+/- 0 gram)
Unge 3, blå hona: 81 gram (+/- 0 gram) omärkt
Unge 4, blå hona: 89 gram (+ 2 gram) röd färg
Unge 5, Blå hona: 90 gram (+ 6 gram) grön svans

23.42 Alla diar och Stella är helt slut





5 friska bebisar blev det och jag är överlycklig!!
lycklig

7 comments:

Anonymous said...

Än en gång grattis. Gosa mycket med Stella o ungarna, men glöm inte Stampe, och njut av den underbara tid ni har framför er. :)

Kommer titta in ofta, ofta så nu gäller det att uppdatera flitigt ;) /Gunilla, www.deltaskatter.se

sockerdricka said...

Åh, grattis! Vad roligt, och vilken duktig Stella! =D

Anonymous said...

Grattis! Blir kul att följa bebbarnas uppväxt. Såklart att det skulle bli en lila bebis, det måste ju synas vem som är plastpappa också ;) Lycka till!

Anonymous said...

Grattis lilla kattfamiljen!
Va skönt och gulligt! :)

Kraxarna said...

Åååååååååååh vilken helt ljuvlig och gripande redogörelse över förlossningen. Jag blev så tagen. Det är jätteskönt att allt gick bra! Stella är så duktig. :)

Sama said...

Återigen, stort grattis! Skönt att allting gick så bra!

Mia said...

Tack alla, det var en fantastisk upplevelse!